Înscrierile în clasa pregătitoare încep în 3 mai. Cererile pot fi transmise online

Pregătirea procesului de înscriere a început în data de 30 martie 2023, dată în care fiecare unitate de învățământ și inspectoratul școlar au afişat circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus.

În perioada 3 mai – 18 mai 2023, părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online, prin poștă sau email sau depuse la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea copiilor. Validarea cererilor este obligatorie, prin semnarea acestora fie la unitatea de învățământ, fie vor fi semnate și transmise online de către părinți, conform procedurii specifice.

Găsim pe site-ul inspectoratului calendarul înscrierii în învăţământul primar, metodologia de înscriere în învăţământul primar, cu precizarea că la sfârşit este calendarul înscrierii pentru anul şcolar 2022-2023, lucru care nu trebuie luat în considerare, găsim lista circumscripţiilor şcolare valabile pentru anul şcolar 2023-2024 pentru oraşele şi municipiul Reşiţa şi proiectul planului de şcolarizare pentru clasa pregătitoare.

În perioada 3-18 mai 2023 se pot completa cererile tip de înscriere de către părinţi sau tutorii legali, atât online cât şi la sediul unităţilor de învăţământ la care solicită înscierea copiilor,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr.

La nivelul judeţului Caraş-Severin sunt propuse, pentru anul următor şcolar, un număr de 116,3 clase. Asta înseamnă că aşteptăm să ne păşească pragul 2,052 de copilaşi, susține purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr.

De același autor

Related Articles