În judeţul Caraş-Severin, sunt disponibile 10.000 de locuri în grădiniţe, dintre care 2.000 în municipiul Reşiţa.

Părinţii ai căror copii frecventează deja grădiniţa mai au timp până în 17 mai să îi reînscrie şi pentru anul şcolar 2019-2020. Este vorba doar de o procedură pentru a vedea câte locuri rămân libere pentru prima etapă de înscriere, care se desfăşoară între 20 mai şi 7 iunie.

Criteriile de departajare nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri. Au prioritate copiii care locuiesc în apropierea grădiniţei vizate şi cei care au fraţi mai mari înscrişi deja acolo.

Condiţiile pentru înscrierea la grădiniţa de stat: copilul trebuie să se descurce singur la baie, să nu mai poarte scutece şi să aibă 3 ani împliniţi. Se pot face şi excepţii de la această regulă, dacă copilul îndeplineşte primele două condiţii.

Actele necesare pentru înscrierea la grădiniţele de stat: copii după buletinele părinţilor; adeverinţă de la locul de muncă al părinţilor; copie şi original certificat de naştere copil; sentinţa de divorţ – copie, unde este cazul; certificat deces-copie, unde este cazul.

În prima zi de grădiniţă sunt necesare, de asemenea, de la medicul de familie două analize: aviz epidimiologic şi exudat faringian. Foarte important este faptul că exudatul faringian este valabil intre 2 si 7 zile şi este bine de ştiut că unele grădiniţe cer şi examen coproparazitologic şi coprobacteriologic.