Tinerii din Caraş-Severin care doresc să urmeze cursurile Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza se pot înscrie până în data de 11 iulie.

Cererile se depun exclusiv în format electronic, la adresa resurseumane@cs.politiaromana.ro. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie, sunt disponibile 755 de posturi, dintre care 300 pentru specialitatea poliţie, 70 pentru poliţie de frontieră şi 60 de locuri pentru jandarmi.

Posturile disponibile sunt repartizate astfel:

Specializarea „Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”:
-300 de locuri pentru specialitatea poliție;
-70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră;
-60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.
Pentru aceeași specializare, forma de învățământ cu frecvență redusă, disponibilă agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

Specializarea „Drept”, domeniul de licență „Drept”:
-specialitatea poliție, poliție de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs 125 de locuri forma de învățământ cu frecvență;
-100 de locuri – învățământ la distanță, care sunt adresate personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.

-50 de locuri disponibile în cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor”.

Pentru informații detaliate cu privire la sesiunea de admitere din acest an în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, pot fi consultate site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ , site-ul academiei de poliție https://www.academiadepolitie.ro/, precum și site-urile unităților de recrutare.

Candidații care au domiciliul în județul Caraș-Severin și optează pentru specialitatea „poliție”, pot depune cererea-tip de înscriere exclusiv în format electronic, la adresa resurseumane@cs.politiaromana.ro, până la data de 11 iulie 2021.

Toate informațiile cu privire la procesul de admitere pot fi consultate și site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin – cs.politiaromana.ro, la secțiunea Cariera/, Admitere instituții de învățământ/, Admitere 2021.

FOTO: https://www.academiadepolitie.ro/