Infracțiuni în traficul rutier! Polițiștii intensifică controalele

Doi șoferi cărășeni au rămas fără permis de conducere și s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influența drogurilor și a alcoolului.

Miercuri dimineață, pe Calea Caransebeșului din Reșița, a fost oprit un tânăr de 19 ani, care a ieșit pozitiv la controlul cu aparatul drugtest. Noaptea trecută, în urma unui filtru organizat pe DN 6, pe raza comunei  Armeniș, a fost depistat un bărbat de 29 de ani, din Caransebeș, care emana halenă alcoolică. La testarea cu aparatul etilometru avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool și a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Șeful Poliției, comisarul șef Ciprian Lăzărescu spune că sunt activități preventive:

Într-o altă acțiune organizată în Moldova Veche, a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din localitate, care a prezentat o autorizație de circulație provizorie a cărei valabilitate era expirată. Din verificări, polițiștii au stabilit că autoturismul condus de bărbat nu figura înmatriculat în circulație. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

“Săptămâna aceasta, polițiștii rutieri acționează pe toate drumurile publice din județ atât pentru prevenirea accidentelor rutiere, cât și pentru verificarea respectării normelor legale de către participanții la trafic. Totodată, au fost intensificate activitățile pentru verificarea legalității transportului public de persoane, precum și pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport public de persoane, dar și pentru verificarea respectării normelor legale de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, subcomisar Alina Boeru.

Cele mai citite

Related Articles