Foştii directori ai UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au fost condamnaţi fiecare la câte 3 ani de închisoare, pentru delapidare, respectiv complicitate la delapidare.

Tribunalul Arad a absolvit-o însă de orice vină pe Lăcrimioara Chebuţiu, considerând că cei doi au acţionat pe cont propriu pentru devalizarea uzinei, atunci când au trecut diverse bunuri în proprietatea unor firme proprii, nefiind constituit grup infracţional organizat.

Un exemplu este Hydro Engineering, care acum în calitate de persoană juridică va trebui să plătească o amendă penală de 40.000 lei. Societatea nu va mai avea voie să participe timp de un an la proceduri de achiziţii publice.

De asemenea, instanţa îi obligă pe Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda să restituie uzinei documentaţia tehnică privind cele 85 modele industriale şi documentaţia aferentă acestora, create anterior înfiinţării Hydro Engineering şi indisponibilizate sub sechestru, la etajul IV, în arhivă. În caz contrar vor trebui să plătească aproximativ 30 milioane de lei. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.

UCM Reşiţa se află într-o situaţie fără ieşire. Cei peste 950 de angajaţi continuă să fie în şomaj tehnic din cauza lipsei de comenzi.