A început şcoala şi la Centrul Educativ Buziaş

Luni, 11.09.2017, Centrul Educativ Buziaş a marcat în mod festiv,asemenea tuturor unităţilor şcolare, deschiderea anului şcolar 2017 – 2018.

Alături de personalul didactic care va asigura instruirea şcolara si profesională a persoanelor internate, la festivitatea deschiderii noului an şcolar au participat reprezentanţii conducerii unităţii penitenciare, oficialităţi locale ale Primăriei Buziaş, personalul educativ precum si  preotul paroh al Bisericii Sfinţii Petru şi Pavel din Buziaş.

În anul şcolar 2017/ 2018 au fost înscrişi un număr de 123 de elevi, la următoarele forme de învăţământ:

  • învăţământ primar – 27 elevi
  • învăţământ gimnazial – 67 elevi
  • învăţământ liceal – 29 elevi.

Specificul Şcolii Gimnaziale Speciale  care funcţionează în cadrul Centrului Educativ Buziaş constă în abordarea individualizată a activităţilor instructiv- formative, adaptarea curriculum-ului şcolar la nevoile persoanelor internate, organizarea de cursuri de alfabetizare în vederea sprijinirii acelor elevi care nu au reuşit să asimileze deprinderile de scris- citit.

Şcolarizarea persoanelor internate, concomitent cu includerea in programe centrate pe nevoile educaţionale, contribuie la îmbunătăţirea nivelului educaţional a tinerilor asistaţi, la formarea unor deprinderi si atitudini prosociale sporind astfel şansele de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni.

Mentionam că, în Centrul Educativ Buzias, sunt internați 153 minori și tineri din 23 de județe, persoane care au săvârșit infracțiuni in perioada de minorat și pentru care instanțele de judecată au dispus măsura educativă a internarii într-un centru educativ.

De același autor

Related Articles