A început goana după rechizite școlare

Cu aproape două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, părinții și elevii au început cumpărăturile.

Comercianții spun că printre cele mai bine vândute sunt, ca în fiecare an, caietele și articolele cu personaje din desene animate sau filme. Prețurile sunt însă pe măsură. Produsele imprimate cu fețele personajelor din povești sunt aproape de două ori mai scumpe decât cele obișnuite. Astfel, un penar echipat ajunge să coste și 80 de lei iar un ghiozdan cu imprimeu 3D, peste 200 de lei.

Iar lista rechizitelor nu se oprește aici. Caiete, creioane colorate, carioci, acuarele, truse de geometrie, pixuri sau stilouri sunt la mare căutare. Oferte sunt pentru toate buzunarele dar și pentru pretențiile celor mici. În final, bugetul alocat noului an școlar pornește de la 100 de lei și poate ajunge până la 500 de ron, spun părinții.

Anul școlar 2017-2018 vine și cu o noutate în Caraș Severin. Peste 7.000 de elevi din județ vor beneficia din această toamnă de rechizite gratuite achizitionate din bani europeni.

Este vorba de copiii care provin din medii defavorizate.  Valoarea maximă, a fiecărui pachet de rechizite este de 25 de lei pentru un elev din învățământul primar și de 30 lei de pachet pe elev din învățământul gimnazial. Rechizitele vor fi distribuite către copii la sediul grădinițelor și școlilor.

Valentina Adam

De același autor

Related Articles