Încep examenele naţionale: Elevii de clasa a VIII-a susţin Evaluarea Naţională, în condiţii speciale

Elevii de clasa a VIII-a încep luni Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

În Caraş-Severin, 1.990 de elevi vor susţine astăzi proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cele 59 de centre de examinare din judeţ.

Evaluarea Naţională va continua cu examenul la disciplina Matematică din data de 17 iunie, iar în 18 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 27 iunie 2020.

Anul acesta, din cauza masurilor de distanțare socială, vor fi repartizați maximum 10 elevi într-o sală.

Toate sălile de examen, sălile in care se multiplica subiectele sau cele in care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi.

Elevii trebuie să fie prezenți in sălile de examen pana cel târziu la ora 8:30. Examenul începe la ora 9:00 si durează 2 ore.

Pentru rezolvarea subiectelor, pe foaia de examen elevii trebuie sa scrie doar cu cerneală sau pasta de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor si desenelor la matematică pot folosi doar creion negru.

La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost stabilite 2 centre de evaluare, unde vor fi corectate lucrări din alte judeţe. Pentru acestea, comisiile sunt formate dintr-un preşedinte, un vicepreşedinte şi 5 membrii.

Pentru susţinerea examenului naţional au fost constituite 59 de centre pentru cei 1.990 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională.

Cele mai citite

Related Articles