[UPDATE][FOTO] Bombă ecologică la Reşiţa: Gunoaiele depozitate ilegal au luat foc

Un nou incendiu la haldina de gunoi de pe Dealul Lupacului, izbucnit miercuri seara, dă bătăi de cap comisarilor Gărzii de Mediu Caraş-Severin.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica ştie mai multe:

O nouă bombă cu ceas la Reşiţa. Cele câteva mii de tone de deşeuri menajere de pe Dealul Lupacului din incinta platformei de colectare poluează zilnic cu fum atmosfera municipiului şi afectează sănătatea cetăţenilor. Un nou incident s-a produs miercuri seara când un incendiu violent a izbucnit la haldina de gunoi, incident cu grave implicaţii asupra mediului, a precizat pentru Radio Reşiţa comisarul şef Gheorghe Muntean.

La fața locului au intervit echipaje de pompieri pentru a stinge focul și pentru a preveni extinderea lui în zonele limitrofe, dar şi pentru a umecta cele peste 7 mii de tone de deşeurile menajere depozitate acolo ilegal.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin a mai spus că, nu există soluţii de moment pentru stoparea fenomenului de autoaprindere şi a poluării cum fum toxic. Singura soluţie este transportul deşeurilor către un depozit autorizat cu care operatorul economic are încheiat un contract.

Comisarii Gărzii de Mediu monitorizează intens zona platformei de gunoaie de pe Dealul Lupacului de pe raza municipiului Reşiţa şi aplică legea, a mai declarat Gheorghe Muntean.

Miercuri, 2 august ora 22.00:

Miercuri seara în municipiul Reșița s-a declanșat un incendiu violent la haldina de gunoi de pe Dealul Lupacului.

La fața locului intervin echipaje de pompieri pentru a stinge focul și pentru a preveni extinderea lui în zonele limitrofe. Din primele cercetări nu există victime omeneşti.

Până în acest moment, ora 22.00,  nu se cunoaște ce a determinat incendiul.

Vom reveni cu amănunte.

 

De același autor

Related Articles