[UPDATE] Incendiul izbucnit, marţi, la topitoria fabricii de volane din Timişoara, a fost lichidat de pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat pentru AGERPRES că a ars un utilaj, iar în urma misiunilor de căutare derulate de pompieri în interiorul clădirii nu au fost identificate persoane surprinse. De asemenea, cele 432 de persoane care s-au autoevacuat nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ISU Timiş a transmis prin sistemul RO-Alert, un mesaj de avertizare a populaţiei din zona incendiului, oamenii fiind sfătuiţi să închidă ferestrele din cauza degajărilor mari de fum toxic şi să rămână în locuinţe.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj CBRN, care face cercetări să vadă dacă sunt prezente în fumul dens elemente toxice, biologice, chimice sau radiologice. Aceasta, mai mult preventiv, întrucât cea mai mare cantitate de fum s-a degajat în spaţii închise„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

***

Un puternic incendiu a izbucnit la o hală a unei fabrici de lângă Pădurea Verde, la Timişoara, marţi, 30 aprilie. Muncitorii s-au autoevacuat din clădirea în flăcări, iar pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale cu apă şi spumă.

Potrivit pompierilor, focul a pornit la secţia turnătorie, la un canal tehnologic.

La faţa locului, salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 2 autoscări şi o ambulanţă SMURD. Se acţionează cu nisip şi se încearcă pornirea instalaţiei de stingere, existentă în incinta operatorului economic. S-au constituit echipe de căutare pentru identificarea eventualelor persoane surprinse”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La scurt timp, după intervenţia promptă a pompierilor, incendiul de la fabrica de volane şi cablaje a fost localizat şi lichidat, fiind eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi.

Foto: Radio Reşiţa