Incendiu, ce ar fi putut avea urmări grave, stins operativ de pompierii hunedoreni

În această dimineață pompierii hunedoreni au fost alertați în urma unui apel la 112, ce anunța un incendiu la un imobil, pe un nivel, de locuințe sociale situat pe strada 1 Mai, din Călan.
În cel mai scurt timp s-au deplasat la locul indicat 4 echipaje specializate în stingere de la Detașamentele de Pompieri Hunedoara și Orăștie. Au mai fost dislocate la locul incendiului o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță tip B2 dar, din fericire, nicio persoană nu a suferit arsuri sau intoxicații cu fum. Până la sosirea pompierilor, 19 persoane, dintre care 15 minori, s-au autoevacuat din clădire. Pompierii au reușit izolarea arderii la aproximativ un sfert din acoperișul clădirii și elementele din lemn ale acestuia, mai exact 150 mp.
Comitetul local pentru situații de urgență Călan convocat în urma acestui eveniment a identificat soluții de cazare pentru persoanele autoevacuate însă acestea au preferat cazarea la rude. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un mijloc de încălzire (sobă pe lemne) exploatat necorespunzător.

De același autor

Related Articles