Încă două unități de învățământ din judeţul Timiş au trecut în scenariul roșu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis suspendarea temporară a cursurilor la Liceul Teoretic Periam, unde au apărut cazuri de infectare cu SARS – CoV -2. Astfel că în perioada următoare elevii vor învăţa de acasă. De asemenea s-a aprobat schimbarea scenariului din galben în roşu la Grădiniţa cu Program Prelungit Giarmata, după ce trei îngrijitoare au fost confirmate cu coronavirus.

Prefectul Liliana Oneț a convocat, astăzi, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a luat Hotărârea privind privind schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor la unele instituții de învățământ din județul Timiș

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale Consiliului de Administrație  al Liceului Teoretic Periam și a Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Giarmata – emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Deciziile au fost luate din cauza faptului că, la nivelul unităților de învățământ, au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS COV2.

În urma analizei situației existente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară e emis Hotărârea în baza căreia:

Art. 1. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceului Teoretic Periam (unde a crescut rata de infectare la mia de locuitori la nivelul localității), cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), până la modificarea ratei de infectare cu SARS – CoV -2.

Art. 2. Se aprobă schimbarea din scenariul galben în scenariul roșu la Școala Gimnazială Giarmata pentru structura Grădinița P.P. Giarmata (unde sunt infectate trei îngrijitoare – personal nedidactic), până la data de 8 octombrie 2020.

De același autor

Related Articles