În România, în ultimile 24 de ore, alte 53 de decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Niciun deces în Caraş – Severin

Un număr de 53 de decese – 26 de bărbaţi şi 27 de femei – la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre care 17 anterioare intervalului de referinţă, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Persoanele decedate erau internate în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Vaslui şi din Bucureşti. Niciun deces în Caraş – Severin dar au fost confirmate alte 13 noi cazuri de infectare.


Conform GCS, 50 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar trei pacienţi decedaţi nu au înregistrat comorbidităţi.

Din totalul de 53 de pacienţi decedaţi, 46 erau nevaccinaţi şi şapte vaccinaţi. Cei şapte pacienţi decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani şi 60-69 de ani. Toţi pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, 58.196 de persoane diagnosticate cu infecţia cu SARS-CoV-2 au decedat.

De același autor

Related Articles