Compania UCM Reşiţa, specializată în producţia de motoare şi turbine, a înregistrat în primul semestru al acestui an o pierdere netă de 14,728 milioane lei, faţă de o pierdere de 819.281 lei în perioada similară din 2019, conform datelor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti, informează Agerpres.

„SC UCM Reşiţa SA îşi continuă activitatea în anul 2020 conform statutului de societate aflată în procedura de insolvenţă, cu intenţia de reorganizare, care şi-a păstrat dreptul de administrare prin administratorii speciali, sub supravegherea consorţiului de administratori judiciari. Conducerea Societăţii a fost şi este preocupată, în continuare, de monitorizarea permanentă a nivelului cheltuielilor, de recuperarea creanţelor vechi cu scopul de a se asigura un echilibru economico – financiar, de păstrarea partenerilor de afaceri şi atragerea de parteneri noi pentru sporirea veniturilor, astfel încât SC UCM Reşiţa SA să treacă peste această etapă dificilă”, se menţionează în raport.

La 30 iunie 2020, cifra de afaceri realizată de SC UCM Reşiţa SA a fost de 7,908 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019. Veniturile totale ale societăţii s-a cifrat la 10,262 milioane lei, iar cheltuielile la 24,991 milioane lei.

În ciuda pierderilor, directorul general SC UCM Reşiţa, Cosmin Ursoniu spune că există o justificare atât a bilanţului negativ cât şi a situaţiei economice precare a uzinei:

3 COMENTARII

  1. UCM Resita nu este orice firma in Romania. Cei care conduc destinele Romaniei nu cred ca stiu cat de importanta este aceasta uzina ca de altfel si multe alte intreprinderi care nu mai sunt. Era odata o preocupare a actualului prim ministru pentru aceasta uzina. Din ceea ce spune domnul Director Ursoniu vad ca totul a ramas in stadiu de discutie. Stiu ca este campanie electorala si sunt tot felul de promisiuni, dar restenii ar trebui sa vada evolutia din ultimul timp, de felul in care au procedat cei care ne conduc si sa nu mai marjeze in continuare in directie gresita. Alegeti nu un anume partid ci cel care vrea ceva sa faca in acest oras, indiferent de culoarea politica.

    • astazi, 26.08, în jurnalul de la ora 17, puteți asculta ce spune dir UCMR despre intalnirea cu L Orban

Comments are closed.