[AUDIO] În premiera pentru Europa de Est, Spitalul Judetean din Timisoara va avea parte de digitalizare cu ajutorul fondurilor europene

În premieră pentru Europa de Esţ, din această toamnă, Spitalul Judeţean din Timişoara va avea parte de digitalizare cu ajutorul fondurilor europene. Cu cele 10 milioane de euro, va fi revitalizată întreaga activitate a celui mai critic segment – Clinica de Anestezie şi Terapie Intensiva dar şi Blocurile Operatorii. Funcţiile vitale ale pacienţilor, tratamentele şi întreg managementul clinic va fi gestionat prin intermediul sistemului digital. Această investiţie va creşte calitatea actului medical, performanţa şi siguranţa pacienţilor, ne-a declarat managerul Raul Pătraşcu.

„Împreună am demonstrat că se poate! În cea mai încercată perioadă a sistemului medical din întreaga lume, am luptat și am accesat pe fonduri europene un proiect în premieră în Europa de Est în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020). Am obținut 10 milioane de euro pentru Spital în această rundă, finanțare cu fonduri europene nerambursabile din programul POIM 2014-2020. Din acest total, pe lângă celelalte îmbunătățiri aduse Spitalului, echipa nou-formată de implementare a proiectului CAPACOV, formată din Asist. Univ. dr. Andreea Rață în calitate de Manager Proiect, Asist. Univ. dr. Alexandru Rogobete în calitate de Responsabil Expert Tehnic și echipa administrativă a spitalului, a finalizat cel mai important și strategic proiect pentru întreaga regiune de Vest a României, în valoare de peste 18 milioane de lei. S-au semnat contractele de furnizare pentru cea mai performantă soluție de digitalizare la nivel global, existentă în majoritatea spitalelor din Statele Unite ale Americii și în cele mai mari spitale universitare din Europa. Începând din această toamnă, întreaga activitate a celui mai critic segment – Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă și Blocurile Operatorii – se va desfășura prin intermediul sistemului medical digital.

Funcțiile vitale ale pacienților, tratamentele, consulturile interdisciplinare, imagistica și întreg managementul clinic, operator și educațional va fi gestionat prin intermediul sistemului digital, fiind crescute semnificativ calitatea actului medical, performanța și siguranța pacienților. Se elimină întârzierile și se eficientizează derularea actului medical.Mai mult odată cu digitalizarea unui segment atât de complex din spital, se vor realiza economii esențiale la bugetul spitalului prin transparentizarea și eficientizarea consumului de medicamente și consumabile medicale și optimizarea resursei umane. Mulțumesc întregii echipe alături de care am luptat pentru realizarea acestui proiect complex, fără întârzieri sau vicii de procedură. Mulțumiri speciale domnului Prof. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI, pentru tot suportul substanțial acordat în derularea acestuia.

Acesta e doar începutul! Doresc să continui alături de familia Spitalului Județean pentru a transforma unitatea în una de talie Europeană și primul Spital din țară complet digitalizat”!

De același autor

Related Articles