Comunitatea din Parohia Fârliug, Protopopiatul Reșița, a lucrat în ultima perioadă la înfrumusețarea sfintei biserici cu pictură. În duminica a 3-a din Postul Mare Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers în această parohie pentru a binecuvânta pictura realizată în interiorul și pridvorul sfântului locaș. În această dimineață ierarhul a binecuvântat mai întâi o troiță ce a fost ridicată în curtea bisericii, după care a oficiat slujba de sfințire a picturii.

Ziua a continuat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Părintele Episcop Lucian, alături de un sobor de preoți și diaconi, la care au participat mulți credincioși din Fârliug, precum și autoritățile locale.

Părintele paroh Daniel Popescu, precum și credincioșii care au contribuit la realizarea picturii și a troiței, au primit din Partea Preasfințitului Lucian, Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș”. Întâlnirea cu credincioşii din Fârliug a reprezentat o adevărată bucurie duhovnicească, a spus Episcopul Caransebeşului:

Biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Fârliug este monument istoric și a fost construită în anul 1789. Din punct de vedere arhitectural, biserica s-a construit în stil baroc, din piatră, pe alocuri și cărămidă, cu iconostas de zid și fiind acoperită cu tablă galvanizată. Târnosirea sfântului locaș a fost săvârșită în data de 16 octombrie 1996, de ÎPS Laurențiu Streza, pe atunci Episcop al Caransebeșului.