În dotarea Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara a intrat un aparat ultraperformant care realizează peste 140 de teste pentru diverse patologii

Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara a primit aparatură de laborator de ultimă generaţie de la o companie privată. Dispozitivul realizează peste 140 de teste atât pentru boli infecţioase, cât şi pentru cele autoimune, endocrinologice, alergii chiar şi markeri tumorali. Costul acestui analizator multiparametric se ridică la 17.850 de euro. Aparatul se adaugă celorlalte echipamente de ultimă generaţie cu care unitatea medicală a fost dotată şi face ca laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara să fie unul dintre cele mai performante de acest fel din zona de vest a ţării.

Analizatorul este complet automatizat și asigură o trasabilitate completă a rezultatelor.

Cu ajutorul acestui aparat reușim să realizăm peste 140 de teste de specialitate. Dispozitivul oferă un mediu de testare pentru numeroase boli. Este vorba de zeci de boli infecțioase, de la virusul gripal A și până la virusul syncytial respirator, și chiar SARS-CoV 2. De asemenea, se poate folosi pentru confirmarea unor boli cu transmitere sexuală sau a celor autoimune, inclusiv pentru identificarea alergenilor. Cel mai mare avantaj este că ne degrevează de pipetarea manuală. Se pierdea timp îndelungat pentru realizarea acestei proceduri care, de acum înainte, va fi făcută automatizat”, spune dr. Delia Dogaru, medic primar Medicină de Laborator, responsabil analiză Compartiment Imunologie, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

Costul acestui analizator multiparametric se ridică la 17.850 de euro. Predarea și respectiv primirea aparatului de catre spitalul nostru au avut loc în prezența conducerii companiei Continental Anvelope Timișoara, firma care, de altfel, a făcut această donație importantă.

Comunitatea ne apreciază foarte mult. Le mulțumim pe această cale tuturor celor care se gândesc la noi și vin alături de noi în momentele grele. Am intrat, în urmă cu aproape doi ani, în lupta cu acest virus nemilos, iar faptul că membrii comunității locale ne sunt alături și ne sprijină, atât moral, cât și financiar, înseamnă foarte mult pentru noi.

Ne dau o mai mare încredere în tot ceea ce facem. Trebuie spus că donația de astăzi a colegilor de la Continental ne ajută foarte mult, atât în testarea imunologică rapidă, cât și în lupta împotriva Sars-CoV 2”, spune prof. dr. Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

De același autor

Related Articles