În Caraş-Severin, în câteva situații speciale, există întârzieri legate de plata burselor şcolare

În județul Caraș-Severin, în urma unei analize de teren, Inspectoratul Şcolar Judeţean a constat că există în momentul de față întârzieri legate de plata burselor în câteva situații speciale, în care conturile declarate de părinți sunt blocate sau nefuncționale.

Într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, se menţioneaza că, unitățile de învățământ au sumele necesare în conturile bancare, iar în cazul situațiilor speciale, plata burselor se va realiza în numerar prin intermediul casieriei școlilor.

În conformitate cu HG 1138/14.09.2022 (Art. 1, alin 2): „Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație”.

Cu privire la circuitul fondurilor necesare burselor, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a pus la dispoziție sumele pentru plata burselor în conturile trezoreriilor locale, iar unitățile administrativ-teritoriale au retras sumele necesare și le-au direcționat către școli.

”Ne dorim ca toți elevii să primească bursele cuvenite și să prevenim întârzieri viitoare. Indiferent de fluxul banilor și de dificultățile semnalate de fiecare școală, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin va depune toate eforturile pentru a se asigura că nu mai există probleme legate de plata burselor,” se mai mentioneaza în comunicatul de presa.

De același autor

Related Articles