În plină iarnă, în Caraş-Severin, Direcţia silvică a ieftinit lemnul de foc pentru populaţie

Direcția silvică a ieftinit lemnul de foc pentru populație începând cu data de 13.12.2021, în contextul reducerii cotei de TVA de la 19 la 5%.

Am considerat firesc ca în plină iarnă să nu creștem prețul lemnul de foc, Caraș-Severin fiind unul dintre județele în care populația se încălzește preponderent cu lemn de foc, asigurând astfel acces la resursă pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

Prețurile practicate pentru vânzarea directă la populație începând cu data de 13.12.2021, au scăzut la lemnul de foc.

De exemplu, pentru lemnul de fag și alte foioase tari livrat din depozite, de la 265 la 235 lei/mc, iar la drum auto de la 190 la 168 lei/mc, a subliniat directorul instituţiei judeţene Ion Tabugan.

Prețurile de vânzare sunt disponibile pe pagina web a RNP Romsilva (la adresa http://www.rosilva.ro/articole/preturi_lemn_foc_pentru_populatie__p_2377.htm).

De la începutul anului și până astăzi, direcția silvică a pus la dispoziția populației din județ întreaga cantitate disponibilă de lemn pentru încălzire (lemn rezultat din activitatea de exploatare în regie proprie) și a făcut toate demersurile necesare pentru soluționarea cererilor de lemn de foc și de marcare în proprietățile particulare, urmând să facem toate eforturile ca la finalul anului să nu rămână înregistrate, la nivelul ocoalelor silvice, cereri pentru care să nu fie asigurată livrarea sau marcarea.

Până la această dată direcția silvică a valorificat un volum de 36 mii metri cubi de lemn pentru încălzirea locuințelor populației.

De același autor

Related Articles