În 3 ore, polițiștii cărășeni au aplicat sancțiuni contravenționale de peste 34 de mii de lei

Vineri, între orele 15.00-18.00, polițiștii rutieri cărășeni au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pe DN 6, în sistem “cascadă”, în același interval de timp cu polițiștii din Timiș și Mehedinți.

La acțiuni au fost angrenați polițiști de la Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Caransebeș, Poliția Stațiunii Băile Herculane și Poliția Orașului Anina, aceștia acționând cu mijloacele tehnice din dotare pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, încălcării regulilor privind depășirea, precum și a celorlalte norme rutiere.

Timp de 3 ore au fost verificate peste 100 de autovehicule și au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășirea regimului legal de viteză și 4 pentru depășiri neregulamentare, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Săptămâna aceasta, polițiștii rutieri acționează și în conformitate cu Planul de Operațiuni Roadpol pe anul 2023, în cadrul acțiunii SEATBELT, pentru conștientizarea conducătorilor auto și a ocupanților autovehiculelor cu privire la importanța folosirii centurii de siguranță și/sau a altor dispozitive de retenție omologate, 13 persoane fiind sancționate în cadrul acțiunii de ieri pentru nepurtarea centurii de siguranță.

***

Înainte de a porni la drum, interesați-vă despre situația traficului, conduceți cu prudenţă și acţionați pedala de acceleraţie cu moderaţie!_

În contextul condițiilor meteo nefavorabile, polițiștii cărășeni vă recomandă:

  • Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
  • Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea sunt afectate, adaptați viteza și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau a derapajelor necontrolate.
  • Pe timp de ploaie abundentă sau ceaţă este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum.
    Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
  • Asigurați-vă că instalația de dezaburire a autovehiculului funcționează normal. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
  • Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

– Nu consumaţi alcool sau substanțe psihoactive şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele de tip „mâini libere”.

  • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

De același autor

Related Articles