Ei au construit un spital, noi îi ajutăm să meargă mai departe! Oferim confort pacienţilor bolnavi de cancer! Sub acest slogan, Radio România Reşiţa, prin vocea managerului Laura Sgaverdea a reuşit o mobilizare impresionată.

Radio România Reşiţa a organizat săptămâna trecută, la Caransebeş şi Oraviţa, Timotion Everywhere, cursă pentru persoanele care nu au putut participa la marele eveniment sportiv umanitar ce a avut loc de la Timişoara. Cel mai ascultat post de radio din Banat, a adunat în jurul său aproximativ 1.000 de oameni, oameni uniţi într-un singur gând, acela de a oferi un gram de ajutor bolnavilor de cancer, de a le asigura un minim de confort şi de a le aduce zâmbetul pe chipuri. Nici ploaia, nici frigul nu au reuşit să îi împiedice să alerge pentru o cauză nobilă.

Şi pentru că poveştile frumoase au un final fericit… S-au adunat aproximativ 20.000 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru înlocuirea mobilierului de spital existent de la clinica OncoHelp. Vor fi achiziţionate paturi electrice – cu 3 funcţiuni, saltele impermeabile şi noptiere, asigurând astfel condiţii de internare moderne, confortabile şi ergonomice pacienţilor bolnavi de cancer.

Reuşiţa nu ar fi fost posibilă fără doi oameni cu suflet mare care au reuşit să mobilizeze comunitatea. Este vorba de profesorul Cristian Dragomir, antrenor emerit şi profesorul Cosmin Ciorman, persoane care iubesc sportul, provocările şi oamenii care au nevoie de ajutor.

Alături de managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea, ambasador şi campion OncoHelp, în proiectul clinicii OncoHelp s-au alăturat şi nume mari precum gimnasta de talie mondială – Simona Amânar Tabără, campioana olimpică la atletism – Paula Ivan, alpinistul Horia Colibăşanu şi Monica Maria Neagoie.

Managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea: E o onoare să te alături marilor campioane ale României care fac cinste ţării oriunde în lume, e o bucurie să ştim că împreună susţinem aceeaşi cauză, acelaşi proiect prin care să oferim confort bolnavilor de cancer.

Radio Reşiţa a susţinut demersul clinicii OncoHelp şi la cursa Timotion de la Timişoara, unde au participat 7.000 de persoane. Managerul Laura Sgaverdea a alergat în cursa de 6 km, iar colegul nostru Răzvan Todor în cea de 21 de km.

Persoanele care doresc să facă o faptă bună şi să devină eroi pentru un bolnav de cancer pot dona în continuare până în 13 mai, accesând site-ul TIMOTION.

Amintim că la clinica OncoHelp, pacienţii din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Mehedinţi şi Gorj beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă.