Împărăteasa Elisabeta va avea un traseu tematic în Munții Cernei!

Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei are în pregătire un nou traseu tematic pentru iubitorii de drumeție pe munții din apropierea stațiunii Băile Herculane.

„Acest traseu este mai mult pe parte de istorie, se va numi TRASEUL ÎMPĂRĂTESEI SISSI, este situat în Munții Cernei, în zona foișoarelor, pe unde se știe că a colindat și Împărăteasa Elisabeta!

Aici vor fi amplasate 5-6 panouri în diverse puncte unde ea s-a oprit : Foișorul Elisabeta, Izvorul Împărătesei… Sunt mai multe locații, acum lucrăm la partea de documentare, strângerea informațiilor, dar anul acesta vom finaliza cu siguranță și acest traseu tematic!

Încă nu știm dacă plecarea va fi din Platorul Coronini sau de la Izvorul Diana III, dar va include Foișorul Galben, Foișorul Ciorici – care s-a făcut de curând, Foișorul Elisabeta și mai sus este chiar zona Casei de Foc, este Izvorul Elisabeta, traseul va fi prelungit puțin până în Poiana cu peri, pentru că se spune că acolo Împărăteasa Sissi ar dat inelul acela cu piatră de rubin unui cioban!”, ne-a declarat Mariana Păsărin – specialist în educație ecologică din cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU