Imobilele din două comune din Caraş-Severin vor fi înregistrate gratuit în evidenţele de cadastru şi carte funciară

Imobilele din comunele cărăşene Mehadia şi Teregova vor fi înregistrate gratuit în evidenţele de cadastru şi carte funciară. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, potrivit unui comunicat de presă al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Caraş-Severin.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 149 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Printre acestea se numără și comunele Teregova și Mehadia din județul Caraș-Severin.

ANCPI a publicat în data de 17.04.2019 și 19.04.2019, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul CN1010660 – “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor în șapte unități administrativ-teritoriale” și anunțul cu numărul CN1010659 – “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor în 142 de unități administrativ-teritoriale”.
Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”

Selectarea localităţilor a fost făcută ţinând cont de proiectele de infrastructură. Amintim că cetăţenii nu mai pot să vândă proprietăţi care nu sunt înscrise în evidenţele de cadastru şi carte funciară.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:
• localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
• localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
• localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles