Bugetul oraşului Băile Herculane pentru acest an este mulţumitor, însă va fi rectificat pe parcursul anului, în funcţie de sumele colectate, a declarat primarul Cristian Miclău.

Bugetul oraşului Băile Herculane pentru 2019 se ridică la 12 milioane de lei şi potrivit primarului Cristian Miclău este mulţumitor. Mare parte a banilor vor fi folosiţi pentru coofinanţarea proiectelor europene. Este vorba de proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de turism din staţiune, unde vor fi reabilitate Parcul Vicol, cele trei poduri din oraş, Pieţele 1 Mai şi Hercules, proiectul privind reabilitarea podului de piatră din Centrul istoric, aflat într-o stare de degradare accentuată, dar şi proiectul privind asfaltarea străzii Trandafirilor.

Trei proiecte europene care vor schimba imaginea staţiunii Băile Herculane, cea mai veche staţiune din România şi din sud-estul Europei.

Aproape 3,5 milioane de euro vor fi investite în reabilitarea Parcului Vicol, celor trei poduri din Băile Herculane, precum şi Pieţelor 1 Mai şi Hercules. Proiectul va reda o altă înfăţişare staţiunii Băile Herculane şi va veni în întâmpinarea turiştilor cu o nouă imagine a staţiunii, să se apropie cât de cât de ceea ce a fost în trecutul nu prea îndepărtat, declara la semnarea contractului primarul Cristian Miclău.

Primul pod construit în curbă din Europa, aflat în staţiunea Băile Herculane va fi reabilitat. El este cuprins şi în lista monumentelor istorice la Clasa A şi se află într-o stare avansată de degradare. Lucrările se ridică la 5,3 milioane lei. De asemenea vor fi montate la capetele podului plăcuţe cu scris Braille, pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Se va instala şi un info-point, care are rolul de promovare a ansamblului istoric din zona podului, inclusiv un sistem audio de prezentare a podului.

4,4 milioane de lei este valoarea proiectului ce prevede reparaţii străzi şi parcaje pe Strada Trandafirilor – zona I şi zona II, adică în zona Blocuri şi în zona ANL-urilor din Băile Herculane.

1 COMENTARIU

  1. Imaginea se schimba atat de incet incat schimbarea in bine este …invizibila …

Comments are closed.