Hunedoara: Nou bilanţ al vântului puternic – cinci autoturisme avariate, şapte acoperişuri afectate

Şapte acoperişuri au fost avariate şi cinci autoturisme au suferit diverse distrugeri după ce mai mulţi arbori au căzut la pământ din cauza vântului puternic care a suflat luni în diverse zone ale judeţului Hunedoara.

Potrivit datelor centralizate în cursul serii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în municipiul Vulcan, un acoperiş a căzut peste două autoturisme parcate pe o stradă, iar un alt acoperiş a fost purtat de vânt peste alte două maşini, aflate pe o altă stradă din localitate. Un alt copac a căzut peste un autoturism ce era staţionat în vecinătatea unui parc.

Tot în municipiul Vulcan, au fost luate de vânt două acoperişuri de pe imobile situate pe străzi diferite.

În municipiul Lupeni, bucăţi din acoperişul unui bloc, ce au fost dislocate de rafalele de vânt, au căzut peste acoperişul unui alt bloc din apropiere. Un alt acoperiş s-a prăbuşit peste o ţeavă de gaz din localitate.

Vântul puternic a rupt un arbore pe strada Moţilor, din Deva, şi a căzut peste cablurile de curent electric.

De asemenea, în localitatea Câmpu lui Neag, un brad căzut a rupt firele de curent electric.

Nu au fost semnalate localităţi fără energie electrică.

“Pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de vântul puternic au acţionat 32 de pompieri cu 9 autospeciale. Din fericire, în urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale”, a precizat ISU Hunedoara.

Judeţul Hunedoara se află sub avertizare meteorologică Cod portocaliu de vânt până luni seara, la ora 22,00. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110 – 120 km/h.

Agerpres

De același autor

Related Articles