Hunedoara: Inundaţii în zona municipiului Orăştie

Şapte persoane, între care şi un minor, au fost evacuate marţi din cauza inundaţiilor care se manifestă în zona municipiului Orăştie, la faţa locului intervenind 35 de pompieri militari sub coordonarea prefectului judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi a autorităţilor locale.

Potrivit ISU Hunedoara, până la ora prânzului, 11 gospodării din Orăştie au fost afectate de inundaţii, în zona gării şi pe strada Plantelor.

„Un număr de 35 de pompieri cu 10 autospeciale din cadrul subunităţilor Orăştie, Deva şi Hunedoara acţionează pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitaţiile abundente din ultimele ore. (…) Pentru 7 persoane, printre care şi un minor, s-a luat hotărârea de evacuare din casele ameninţate de ape”, a precizat sursa citată.

Pompierii militari au evacuat în siguranţă persoanele aflate în pericol, acestea fiind transportate cu un microbuz spre un centru pus la dispoziţie de către Primăria municipiului Orăştie.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, se află, începând cu orele dimineţii de marţi, în zona de est a judeţului Hunedoara, unde s-au produs inundaţii din cauza revărsărilor cursurilor de apă din bazinul râului Orăştie, râul Romos şi pârâul Vaidei.

DN 7 a fost inundat între localităţile Orăştie şi Aurel Vlaicu. Revărsările de apă nu au produs izolarea localităţilor, pentru acces fiind identificate rute ocolitoare.

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă, prefectul a dispus închiderea coborârii de pe autostrada A1, în zona localităţii Geoagiu, pentru fluidizarea traficului pe DN7, precum şi îndiguirea unor zone afectate de revărsarea apelor.

„Este o revărsare cu care nu ne confruntăm în fiecare zi, de aceea am dispus şi blocarea traficului. Sunt gospodării afectate, însă facem faţă foarte bine la ce presupune întreaga acţiune. Reprezentanţii Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă, conduşi de Ovidiu Oprean, prim-adjunct, sunt la datorie şi se asigură că acţiunea este coordonată corespunzător. Am dispus şi măsuri specifice codului portocaliu, sunt alertate subunităţile operative ale ISU Hunedoara, iar asupra situaţiei vom veghea în permanenţă până la rezolvarea problemei”, a transmis prefectul judeţului Hunedoara.

El a menţionat că situaţia de la faţa locului a fost analizată împreună cu reprezentaţii instituţiilor publice, cu primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, şi primarul comunei Romos, Cstalos Mihaiela.

Judeţul Hunedoara se află marţi sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii.

Agerpres

Foto Prefectura Hunedoara

Cele mai citite

Related Articles