Hunedoara: Consultații gratuite pentru refugiații din Ucraina

Peste 130 de refugiaţi ucraineni, dintre care 60 sunt copii, au beneficiat, sâmbătă, de consultaţii medicale gratuite pe diferite specialităţi medicale, în cadrul a două acţiuni de evaluare medicală ce au avut loc în oraşele Haţeg şi Hunedoara, informeaza Instituţia Prefectului Hunedoara.

O echipă de medici de la spitalele din Deva, Timişoara, Hunedoara, Orăştie şi Haţeg a asigurat consultaţii pe diverse specialităţi, cum ar fi cele de medicină internă, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie şi ORL. De asemenea, persoanele au putut beneficia de explorări specifice, cum ar fi ecografia cardiacă, abdominală şi a vaselor de sânge, EKG, spirometrie, examinări ORL, măsurarea tensiunii arteriale, analize de laborator.

Evaluarea medicală a fost organizată de Asociaţia pentru ATI ‘Aurel Mogoşeanu’, coordonată de profesorul universitar Dorel Săndesc, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Victor Babeş’ din Timişoara. Acţiunea face parte din Caravana ‘Împreună pentru viaţă’, fiind sprijinită de Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, împreună cu primăriile din Haţeg şi Hunedoara şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

De același autor

Related Articles