Hunedoara: Circulaţia feroviară între Petroşani – Băniţa – Merişor – Crivadia a fost reluată

UPDATE – Ora 12.14

raficul feroviar pe intervalul de staţii Petroşani – Băniţa – Merişor – Crivadia a fost reluat începând cu ora 11:21, trei trenuri de călători urmând să ajungă cu întârzieri la destinaţie, după ce au staţionat în intervalul orar necesar intervenţiilor pentru a îndepărta mai mulţi copaci prăbuşiţi sub greutatea zăpezii pe linia de contacţ informează luni Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

‘Menţionăm faptul că intervenţiile personalului feroviar au constat în îndepărtarea şi tăierea a 16 arbori care, sub greutatea zăpezii, s-au prăbuşit pe linia de contacţ ceea ce a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică, iar în anumite zone firul de contact a fost rupt şi a necesitat înlocuirea. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor şi îi asigură că intervenţiile pe întreaga distanţă de la Petroşani la Crivadia s-au derulat în condiţii meteo dificile, din cauza rafalelor puternice de vânt.’, a precizat purtător de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

……………

Trei trenuri au fost oprite temporar în staţiile Merişor, Petroşani şi Banu Mare (judeţul Hunedoara) pentru a permite echipelor de intervenţie ale CFR SA cu drezina pantograf să elibereze calea ferată de copaci doborâţi de vânt, informează luni purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Brânzan.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, la această oră se intervine cu drezina pantograf pe intervalul de staţii Petroşani – Băniţa – Merişor (fIrul II) pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe calea ferată şi remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică. Pentru accesul echipelor de intervenţie cu drezina pantograf, măsură necesară eliberării gabaritului şi repunerii sub tensiune a liniei de contact, trei trenuri de călători au fost oprite temporar în staţiile adiacente: R 2706, în staţia Merişor, IR 1821, în staţia Petroşani şi IR 1824 în staţia Banu Mare‘, precizează Oana Brânzan.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente pentru Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali şi două atenţionări meteo Cod galben de ninsori pentru Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi Carpaţii Meridionali, şi, respectiv, pentru jumătatea de vest şi nordul ţării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 februarie, ora 10:00 – 27 februarie, ora 15:00, va fi Cod portocaliu în Munţii Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente, unde va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Judeţele aflate sub Cod portocaliu de ninsori abundente sunt: Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava şi Neamţ.

Foto arhivă

De același autor

Related Articles