Hercuthlon – competiție unică în România

Zeci de concurenţi si-au demonstrat calităţile atletice in acest sfârşit de săptămână în staţiunea Băile Herculane, la prima ediţie a competiţiei intitulate Hercuthlon. Inspirat de legenda celor 12 munci ale lui Hercules, concursul a avut doar 6 probe – care nu au fost însă deloc uşoare.

Competiția a constat dintr-o serie de probe și exerciții funcționale, care au testat atât forța, cât și agilitatea participanților. Probele au fost următoarele:

  • Alergare prin apă în ștafetă
  • Ridicarea unei greutăți la scripete
  • Alergare cu obstacole
  • Cărarea unei greutăți de tip „farmer carry”
  • Sprint cu cățărare pe frânghie până la o înălțime de 4,5 metri

Înfruntarea s-a desfasurat chiar în piaţa Hercules, la statuia legendarului erou mitologic. Participanții s-au declarat încântați, deși unele probe le-au testat atât forța, cât și agilitatea.

Spectatorii au fost de asemenea impresionați de concurenși, unii dintre ei dorindu-și chiar organizarea unei asemenea competiții și pentru varsta a 3-a.

Hercuthlon a fost un eveniment de succes, care a reunit iubitorii de sport din întreaga țară. Evenimentul a avut ca scop promovarea sportului și a stilului de viață sănătos și va fi organizat anual, au declarat pentru Radio Reșița, doi dintre organizatori, Dan Pușcaș și Doru Coșei.

Cele 35 de perechi de participante au fost împărțite în două serii, care au concurat pe parcursul a două zile. La finalul competiției, au fost premiate primele trei echipe din fiecare serie.

Evenimentul a fost organizat de Crossfit Timișoara și SC Herculesc SA, în parteneriat cu Primăria Băile Herculane și Consiliul Județean Caraș-Severin.

De același autor

Related Articles