[UPDATE] [AUDIO] Datoriile istorice ale UCM Reşiţa au fost şterse, problemele însă rămân

ucmr-somaj

Joi, 17 octombrie 2013

Guvernul a întins o mână de ajutor Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa, transferând datoriile societăţii de la ANAF, la Autoritatea de Administrare a Activelor Statului.
Acest lucru nu înseamnă însă că intreprinderea va intra în portofoliul Hidroelectrica, în directa administrare a Hidroserv, aşa cum promitea în urmă cu o lună ministrul Energiei, Constantin Niţă, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa, administratorului judiciar al UCMR, dar şi al Hidroelectrica, Remus Borza:

UCM Reşiţa mai are 1.500 de angajaţi, 1.000 fiind în şomaj tehnic. Vă reamintim că, de la începutul acestei luni, 100 de salariaţi au fost disponibilizaţi.

Miercuri, 16 octombrie 2013 

Datoriile istorice ale Societăţii UCM Reşiţa vor fi preluate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Guvernul a aprobat miercuri, 16 octombrie, ordonanţa de urgenţă privind creanţele uzinei reşiţene. Ce reprezintă această decizie pentru intreprindere ne spune liderul Sindicatului Reşiţa 1771, Jivomir Tovladiaţ:

După cum a declarat ministrul Energiei, Constantin Niţă, după preluarea pachetului majoritar al UCMR, intreprinderea va intra în portofoliul Hidroelectrica, în directa administrare a Hidroserv, iar societatea reşiţeană va primi contracte de execuţie şi reparaţii la hidroagregate fără licitaţie.

Cele mai citite

Related Articles