Guvernul a aprobat deblocarea a 12 posturi pentru Spitalul Municipal din Caransebeş

Spitalul Municipal din Caransebeş se numără printre unităţile medicale din Caraş-Severin care se confruntă cu un deficit mare de personal. Deşi unitatea medicala are 100 de locuri vacante, Guvernul a aprobat deblocarea a doar 12 posturi pentru medici, asistente şi infirmiere.  

Pe sectiile cu deficit de cadre medicale, personalul existent este nevoit să rămână peste program la serviciu, acesta efectuează ore suplimentare ceea ce duce la costuri mai mari pentru spital. În unele compartimente deja se simte oboseala iar cadrele medicale sunt epuizate. Pentru a rezolva aceasta problemă, managerul Adrian Dumbravă a demarat deja procedura pentru organizarea concursului pentru o parte dintre posturile aprobate de Guvern.

Dintr-un număr de 28 de posturi per total, solicitate de noi prin diverse memorandumuri anul trecut, s-au aprobat un număr de 12 posturi și ducem formalitățile de publicare și de organizare a concursurilor în cursul lunii acesteia deja vor fi câteva concursuri în desfășurare urmând ca în luna martie cel târziu, începutul lui aprilie să finalizăm ocuparea acestor posturi. Formalitățile sunt în desfășurare.”

La Spitalul din Caransebeş cea mai mare problemă o are secţia de Cardiologie care în prezent funcţionează cu un singur medic.

Cele mai citite

Related Articles