Grindeanu: Încă un pas pentru construcţia Variantei Ocolitoare Timişoara Vest

Documentaţia necesară lansării licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia Variantei Ocolitoare Timişoara Vest a fost transmisă luni la ANAP, spre validare, anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

‘Încă un pas pentru construcţia Variantei Ocolitoare Timişoara Vest! (…) După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziţie 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie) pentru finalizarea lucrărilor. În lungime de aproximativ 14 km, aceasta va fi construită la profil de drum naţional cu două benzi pe sens şi va avea un impact important atât pentru economia judeţului Timiş, cât şi pentru cea a municipiului Timişoara.

După validarea documentaţiei de atribuire, CNAIR va putea publica Anunţul de Participare aferent contractului pentru execuţia lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili şi data de depunere a ofertelor’, a scris Grindeanu.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat, tot pe Facebook, că viitoarea nouă rută, de 13,9 km, care face parte din reţeaua TEN-T Centrală, va realiza conexiunea rutieră între DN Centura Timişoara şi Varianta Ocolitoare Timişoara Sud, aflată în execuţie, şi va sprijini inclusiv dezvoltarea economică regională.

Potrivit acestuia, în cadrul contractului pentru construcţia VO Timişoara Vest vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care trei sunt de o complexitate tehnică ridicată: pasaj pe varianta de ocolire peste DN 59+Pasaj peste CF 100 în lungime de aproximativ 750 metri, pasaj pe varianta de ocolire peste DN 6 şi CFR 133 în lungime de circa 450 metri şi un pod pe varianta de ocolire peste râul Bega şi peste rezervoarele de nămol în lungime de aproape 450 metri.

De asemenea, pentru asigurarea relaţiilor de trafic, se vor amenaja patru noduri rutiere după cum urmează: nod rutier la intersecţia Varianta ocolitoare Timişoara Vest cu DN 69 (E671) şi Drumul naţional Centura Timişoara (DN CT); nod rutier la intersecţia Varianta Ocolitoare Timişoara Vest cu DN6; nod rutier la intersecţia Varianta Ocolitoare Timişoara Vest cu DN 59A; nod rutier la intersecţia Varianta Ocolitoare Timişoara Vest cu Radială Nouă de Vest (C30).

Foto: Sorin Grindeanu/Facebook

Cele mai citite

Related Articles