Timp de o oră şi jumătate, activitatea instanţelor a fost blocată, în această dimineaţă, în întreaga ţară. Motivul la constituit protestul iniţiat de grefieri, inclusiv de cei din Caraş Severin.

Sindicatul susţine că, deşi în şedinţa din data de 10 decembrie Comisia de muncă şi protecţie socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale şi de serviciu, pentru ca Guvernul să-şi exprime un punct de vedere cu privire la acestea, cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiaşi comisii în data de 17 decembrie. Sindicaliştii precizează că Ministerul Justiţiei, prin secretarul de stat prezent în Comisie, şi-a exprimat o poziţie de menţinere a pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, însă proiectul de abrogare a pensiilor speciale a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii raportului de către Comisie, să fie votat, astăzi în plenul Camerei Deputaţilor.

Cristina Popa, membră a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial Caraş – Severin, spune că puţină lume cunoaşte efortul, stresul şi condiţiile grele în care grefierii îşi desfăşoară activitatea. ,,Ne-am câştigat libertatea pentru a avea dreptul de a ne cere drepturile. Nu este corect ca odată ce am primit nişte drepturi, prin lege, acestea să ne fie luate sub diferite motive. Dacă nu se va ţine cont de doleanţele noastre, vom continua acţiunile de protest şi în perioada următoare,, a precizat liderul de sindicat.