Greenpeace România a lansat Forest Guardians, aplicația de mobil prin care poți salva pădurile de tăieri ilegale

Greenpeace România a lansat Forest Guardians, aplicația pentru mobil care permite utilizatorilor să se implice activ în lupta pentru protejarea pădurilor și, în mod special, a pădurilor virgine, prin identificarea tăierilor ilegale și raportarea lor către autorități.

Forest Guardians este un instrument eficienţ care pe lângă funcția de raportare a modificărilor apărute în pădurile virgine, incorporează și funcțiile celor mai populare aplicații de gen din România: raportare din teren a tăierilor de arbori din orice fel de păduri, precum și verificarea legalității transporturilor de lemn.

Aplicația este disponibilă în Google Play Store, este gratuită și poate fi descărcată direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android. În următoarele săptămâni va fi lansată  și varianta iOS.

România adăpostește cele mai vaste păduri primare din zona temperată a Europei, în care trăiesc aproximativ 13.000 de specii, inclusiv cea mai mare populație de urși din Europa. Cu toate acestea, din cele 120.000 de hectare de păduri virgine estimate ale României, doar 20.000 de hectare se află sub protecție strictă.

În acest contexţ Greenpeace România lansează Forest Guardianş un instrument prin intermediul căruia utilizatorii pot monitoriza și semnala modificări apărute în coronamentul pădurilor virgine din România prin comparația imaginilor satelitare realizate la intervale diferite de timp.

sursa foto Răzvan Dima / Greenpeace România