Grădinari fără apă!

Situată pe Valea Caraşului, comuna Grădinari se confruntă cu problema alimentării cu apă. Administraţia locală se vede pusă în situaţia de a căuta surse de finanţare pentru refacerea reţelei din comună. Problemele sunt cunoscute de mai mulţi ani dar acum s-au acutizaţ spune primarul localitaţi,Valentin Firca.

Vechea staţie de epurare,construită cu peste un deceniu şi jumătate în urmă, puţurile de apă şi bazinele colectoare se dovedesc, în prezenţ a fi subdimensionată faţă de consumul actual. Mai mulţ terenul pe care este construită staţia, a suferit alunecări.

La momentul inaugurării, cu peste un deceniu în urma, vechea staţie de tratare a apei, pompele şi sistemul de colectare a fost considerat unul dintre cele mai performante din ţară. Proiectul european prin care s-a realizat alimentarea cu apă la Grădinari, a costat peste 200.000 de lei. Au fost forate puţuri de alimentare, au fost făcute bazine, o staţie de filtrare şi reţeaua de distribuţie. Canalizare nu s-a făcuţ pentru că în vremea respectivă, finanţările proiectelor erau diferite.

(Marius Căruntu)

De același autor

Related Articles