Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca s-a întâlnit astăzi, 24 martie 2021, cu directorului Exploatării Teritoriale Arad a Transgaz, Alexandru Ionel şi consilier Transgaz, Popa Nicolae urmarea finalizării documentaţiei tehnice aferente proiectului de investiţii Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa. Este vorba de o conductă de 176 km ce însumează o valoare a investiţiei de peste 380 milioane lei.

În Caraş-Severin va traversa: municipiul Caransebeş, oraşul Băile Herculane şi comunele: Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni şi Obreja. Într-o primă evaluare, conducta ar acoperi necesarul de gaze pentru un număr de aproximativ 27.500 consumatori casnici, 230 de instituţii publice şi circa 344 agenţi economici. Estimarea este că lucrările propriu-zise vor demara în 2022, a declarat preşedintele Romeo Dunca.

 “Am început să lucrăm la ceea ce am promis, iar alimentarea cu gaze naturale este un proiect extrem de important pentru județ, cărășenii din cele 13 localități tranzitate nu vor mai depinde de alte alternative în materie de combustibil. Estimarea este că lucrările propriu-zise vor demara în 2022”, a declarat președintele Romeo Dunca.   

Aprobarea proiectul de investiţii „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova, jud. Mehedinți – Băile Herculane – Jupa, jud. Caraș-Severin ca fiind de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale” a fost făcută prin Hotărâre de Guvern adoptată în 31 iulie 2020.

1 COMENTARIU

  1. Este a treia oară când încerc să citesc articole pe acest portal, de interes articolele, de altfel, dar arhitectura interfeței mă împiedică; peste text, în partea dreaptă a ecranului laptopului, se suprapune o manșetă verticală conținând cuprinsul articolelor zilei. Dacă nu a sesizat nimeni acest lucru, înseamnă că problema e a calculatorului meu. Mi-o fi rămas prea mic, și ar trebui să-l schimb? 🙂

Comments are closed.