Garda Forestieră Timișoara a aplicat amenzi de 60.000 de lei în prima lună a anului

Garda Forestieră Timişoara a aplicat, în primă lună a anului, amenzi în valoare de 60.000 de lei.

Controalele efectuate de Garda Forestieră, în luna ianuarie, au vizat drumurile publice şi forestiere. De asemenea, au fost controlate depozitele operatorilor economici, fondurile de pădure şi exploataţiile forestiere.

În urma verificărilor, comisarii au descoperit încălcări ale regimului silvic şi tăieri ilegale de arbori, spune şeful Serviciului de Control din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara, Gabriel Antal.

În luna ianuarie, Garda Forestieră Timişoara a efectuat un număr de 62 de controale ce au vizat respectarea regimului silvic. Pentru neregulile de natură contravenţională, au fost aplicate 22 de sancţiuni în valoare de 60.000 lei. Ca măsuri complementare, s-a dispus confiscarea valorică a unui volum de 10 metrii cubi, material lemnos, valoarea acesteia fiind de peste 2.450 lei.

De asemenea, au fost identificate tăieri ilegale de arbori în volum de 44 metrii cubi, cu o valoare a prejudiciului de 11.700 de lei“, spune Gabriel Antal.

În perioada următoare vor avea loc şi alte controale inopinate sau demarate în urma sesizărilor. Garda Forestieră Timişoara are în arealul de competenţă judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Cele mai citite

Related Articles