Furtună într-un pahar cu apă. Popovici rămâne vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, se anunţa a fi agitată. Era înscrisă pe ordinea de zi atât cererea de eliberare din funcţie a vicepreşedintelui CJ Ionuţ Popovici, cerută de grupul de consilieri liberali, cât şi repartizarea sumei de 28,4 milioane de lei, din Fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, prevăzute prin Legea nr.50/2019.

Nici nu a terminat preşedintele Consiliului Judeţean Silviu Hurduzeu prezentarea ordinei de zi când, liderul grupului PNL din CJ, Mircea Teodorescu, a cerut, mai mult sau mai puţin surprinzător, scoaterea de pe ordinea de zi a celor două puncte în care se solicita eliberarea din funcţie a lui Ionuţ Popovici:

Ionuţ Popovici, spune că toate capetele de acuzare la adresa sa lansate de consilierii liberali nu au suport. Mai mult, le-a reamintit acestora că, până la venirea lui, Direcţia de Protecţie a Copilului a fost condusă de Ana Vasile, membră a PLN, aceasta fiind demisă din funcţie după mai multe procese şi cu votul liberalilor din Consiliul Judeţean:

În cazul anchetelor iniţiate mare parte la solicitarea mea, pentru cazurile de pedofilie sau în cel al sinuciderii de la Zăgujeni, trebuie spus că nici preşedintele CJ şi nici vicepreşedintele nu se pot erija în judecători. Din acest motiv şi noi şi consilierii liberali, trebuie să aşteptăm rezultatele cercetărilor iniţiate de organele abilitate a precizat, Popovici.