Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a primit 50.000 de măşti şi 750 de costume de protecţie, de la Fundaţia Altex, în baza unui protocol semnat cu Ministerul Educaţiei.

Măştile respectă cele mai înalte standarde de calitate şi performanţă de pe piaţă şi vor fi folosite atât de elevi, cât şi de către profesori. Costumele sunt destinate celor care fac triajul în şcoli. Fundaţia Altex a livrat astfel de materiale sanitare, în mod egal, în 10 judeţe din ţară unde s-a identificat cea mai mare nevoie.

Fundația Altex a încheiat procesul de livrare a celor peste 500.000 de măști și 32.000 de costume de protecție ridicată către inspectoratele școlare județene din țară. Echipamentele de protecție ridicată, în valoare de peste 1 milion de euro, au fost distribuite în totalitate către instituțiile de învățământ. La baza acestei acțiuni stă Protocolul de Colaborare semnat între Fundația Altex și Ministerul Educației și Cercetării în data de 26 februarie 2021. Lista pentru distribuirea măștilor și a costumelor de protecție ridicată a fost realizată de către Ministerul Educației și Cercetării, monitorizarea procesului de distribuție fiind asigurată prin Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului, Inspectoratele Școlare Județene fiind responsabile cu nominalizarea școlilor la care vor ajunge.

Fundația Altex a asigurat livrarea donației în cel mai scurt timp, dată fiind necesitatea stringentă a acestor echipamente. Procesul a implicat semnarea unui contract de sponsorizare cu fiecare dintre cele 43 de Inspectorate Școlare Județene cuprinse în lista oferită de Ministerul Educației și Cercetării.

Cele peste 500.000 de măști de protecție ridicată au ajuns în cantități egale în 10 județe unde    s-a identificat cea mai mare nevoie: Alba, Arad, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Olt, Timiș și Tulcea. Măștile de protecție pot fi folosite atât de elevi, cât și de către profesori. Costumele speciale de protecție de unică folosință, destinate celor care fac atât triajul elevilor, cât și cadrelor didactice, au fost distribuite în toate județele din țară, fiecare județ primind 750 de bucăți.

Donația face parte din strategia Fundației Altex de a sprijini educația din România, unul dintre cei trei piloni ai organizației, alături de protejarea mediului înconjurător și implicarea în rezolvarea situațiilor de urgență. De la început, Fundația Altex și-a luat angajamentul să fie un partener implicat direct și activ în schimbările din România pentru bunăstarea societății.