Frontieriştii opresc maşinile cu număr galben

politia de frontiera

Vehiculele cu numere provizorii sau de probă pot fi introduse în România doar pe remorci sau trailere. Poliţia de Frontieră nu va permite intrarea în ţară a mijlocului de transport, ca urmare a faptului că vehiculele respective nu au drept de circulaţie în România. Sunt vizate autovehiculele care au montate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autorităţile din Republica Federală Germania şi cele din Ungaria. Mai precis, este vorba de trei categorii de plăcuţe:
-plăcuţele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autorităţile germane, cu care vehiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei;
– plăcuţele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eliberate de autorităţile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele 2 state, iar între România şi Germania nu este încheiat un astfel de acord;
– plăcuţele cu numere de înmatriculare de tip „P” (probe) sunt atribuite de autorităţile maghiare societăţilor comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule şi nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulaţie în Ungaria.
În situaţia în care o persoană se prezintă la ieşirea din ţară conducând un astfel de vehicul va fi întocmit dosar penal pentru „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de frontieră.
Prin excepţie, se va permite intrarea sau ieşirea în/din ţară autovehiculelor sau remorcilor in conditiile de inmatriculare respective, doar daca sunt transportate în mijloace de transport (remorci, trailere, etc.).

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles