[FOTO] Ziua fără Accidente Rutiere Mortale

România și, inclusiv județul Caraș-Severin nu stau deloc bine la numărul de accidente cu victime. Astăzi, la nivel european este declarată Ziua fără Accidente Rutiere Mortale, inițiativă lansată de Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere.

În primele 8 luni ale anului, pe șoselele din Caraș-Severin au avut loc 230 de accidente cu victime, dintre care 53 au fost grave. 23 de persoane și-au pierdut viața, 49 au fost rănite grav și 273 rănite ușor. Cele mai multe accidente s-au produs pe DN 6, unde și valorile de trafic sunt cele mai mari. Din acest motiv, acolo s-au concentrat acțiunile de control ale polițiștilor.

„Sunt acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Prin activitățile derulate, polițiștii cărășeni  urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Cele mai citite

Related Articles