[FOTO] Zeci de reşiţeni s-au înghesuit astăzi la biserici să ia apă sfinţită

boboteaza - sfintire apa (2)

Ciclul sărbătorilor de iarnă a ajuns la final. Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc astăzi Botezul Domnului, Boboteaza sau Epifania. În toate lăcaşurile de cult, cu ocazia acestui praznic, se săvârşeşte Slujba Aghesmei Mari care aminteşte de momentul în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat în apele Iordanului.

Zeci de reşiţeni s-au înghesuit azi, la Biserica ortodoxă cu hramul Sf. Vasile cel Mare şi a Sfinţilor Martiri Brâncoveni din cartierul Lunca-Moroasa a municipiului de pe Bârzava, pentru a lua apă sfinţită. Sfânta Slujbă a fost oficiată de pr. paroh Daniel Ţăpârdea şi pr.dr. Nichifor Tănase – inspector eparhial. Creştinii au venit să ia Aghiasmă Mare pentru a stropi gospodăriile şi încăperile, pentru bunăstare şi pace în casă în noul an care tocmai a început, au spus unii dintre aceştia.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit desfăşurarea Sfintei Slujbe de sfinţire a Aghesmei Mari şi consemnează:

La nivelul Episcopiei Caransebeşului sunt pregătite, pentru credincioşi, peste 1.500 de sticle cu apă sfinţită, a precizat pentru Radio România Reşiţa, părintele arhimandrit Constantin Timiş – vicar eparhial în cadrul Episcopiei Caransebeşului:

Mâine, în ziua pomenirii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul peste două milioane de români îşi vor sărbători onomastica.

 

(Hardy Cvoica)

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles