[FOTO] World Snow Day Văliug 2020: peste 100 de participanți la concursul de schi

Evenimentul World Snow Day Văliug 2020 are loc duminică, 19 ianuarie,de la ora 10, pe pârtia de la Văliug, Ponton Casa Baraj. O serie de activități vor fi organizate cu acest prilej, la care pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Este vorba de diferite jocuri, activități la zăpadă, dar și momente artistice.

Peste 100 de copii din Caraș Severin, Arad, Timiș și Hunedoara s-au înscris la concursul de schi.

Între timp, în Apresski-ul de la Casa Baraj se desfășoară activități artistice și educative.

Atmosfera este întreținută de instrumentiști de Filarmonica de Stat din Arad, tineri pasionați care anul trecut au fost la lecții de schi și care au promis că se vor întoarce la Văliug și vor prezenta un spectacol special pregătit pentru cei mici. De asemenea copiii sunt invitați și la un Atelier de muzică Andină, coordonat de doi participanți la Vocea Mexicului.

Programul de joacă în zăpadă este între orele 11-14. După care vor începe demonstrațiile cu toți copiii, trenulețul vesel al schiorilor. În acest eveniment, ajutorul este dat de Grupul Local de Tineret Activity din Văliug, tineri entuziaști care se implică trup și suflet în organizare, se ocupă de distracția copiilor, angrenarea acestora în activități.

În premieră la Văliug se va desfășura un atelier de benzi desenate, activitate coordonată de renumitul autor de bandă desenată, Mihai Ionuț Grăjdeanu. Radio România Cultural susține acest eveniment inedit și este unul dintre colaboratorii noștri media. Cu acest prilej se va lansa Olimpiada Națională de benzi desenate, care se va derula pe tot parcursul anului. În acest an tematica este dedicată spiritului olimpic.

O echipă de la Crucea Roșie ne va onora cu o echipă de voluntari care vor arăta copiilor cum se acordă primul ajutor. Componenții Clubului Sportiv Adlernest din Reșița vor oferi o demonstrație de schi alpin. 

Vor fi mici întreceri atât pe schiuri, cât și fără. De la ora 15 va avea loc premierea tuturor participanților la eveniment. În acest an tematica evenimentului este ”Bucătăria schiului, a declarat  principalul organizator, Mircea Țunea, coordonatorul Școlii de Sport Buran Văliug Semenic