Direcția Județeană pentru Sport și Tineret împreună cu Centrul de Voluntariat Reșița organizează Săptămâna Națională a Voluntariatului. În cadrul acestui eveniment, ziua de miercuri a fost dedicată jurnaliștilor. Aceștia, au pregătit masa de prânz pentru aproximativ 60 de copii defavorizați.  

Jurnaliștii au dat o mână de ajutor bucătarului, adus special pentru acest eveniment și au pregătit un meniu diversificat. Frigărui, sosuri speciale, cartofi prăjiți, papanași și limonadă cu dulceață de afine, au fost incluse în meniu. Gazdele acestui eveniment au fost membrii Asociației Humanitas Pro Deo, cei care reușesc zi de zi, neobosiți, să-și ajute concitadinii cu o situație materială dificilă. 

Mi-aș dori ca în fiecare zi să aibă loc o astfel de mobilizare. Mulțumim celor care se gândesc să facă o tradiție din acest eveniment. Toți copiii prezenți se află în programul nostru, doar că astăzi este puțin diferit. Nu mai mergem noi la ei, vin ei la noi. Avem copii din cartierele cu risc de excluziune socială și anume: Mociur, Câlnic și Dealul Crucii,” ne-a declarat coordonatorul Fundației Humanitas Pro Deo, Florentina Nica.

La acest eveniment au răspuns prezent jurnaliștii de la Radio Reșița, Banat TV, Antena 1, TVR Timișoara și Argument CS.