O delegaţie formată din antreprenori de top din industria IT şi reprezentanţi ai Primăriei Cluj-Napoca, administraţia locală cu cele mai bune rezultate din România s-a aflat săptămâna trecută, în municipiul Reşiţa.

După cum a declarat primarul Ioan Popa, le-au fost prezentate oportunităţile şi facilităţile pe care municipalitatea le creionează pentru a dezvolta zona de cercetare şi inovare.

A fost o reală onoare pentru mine ca în ultimele două zile să fiu gazdă pentru o delegație formată din antreprenori de top din industria IT. Vorbim despre unii din cei mai mari jucători din piața de profil, precum doamna Maria Metz- CEO NTT DATA România, Voicu Oprean- CEO AROBS, Bogdan Surdea- Country Director SYKES România, Alina Negru- General Manager Emerson Cluj, dar și a unor colegi din administrația locală cu cele mai bune rezultate din România, reprezentanți ai primăriei Cluj-Napoca.

Am prezentat invitaților din mediul de business planurile noastre de viitor, oportunitățile și facilitățile pe care le creionăm pentru a dezvolta zona de cercetare și inovare. Noile programe de finanțare din fonduri europene pot crea oportunități de investiții și dezvoltare de afaceri în domeniul digital, la Reșița.

Îi mulțumesc domnului Călin Hințea, promotorul acestei întâlniri, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la UBB Cluj, cel care a lucrat la realizarea strategiei de dezvoltare a Clujului.

Îi mulțumesc pentru sprijinul acordat, dar mai ales pentru că ne este partener în creionarea propriei strategii de dezvoltare pentru Reșița. Cu astfel de prieteni și colaboratori, am toată încrederea că putem duce #Reșița și #BanatulDeMunte pe un drum al dezvoltării sustenabile.

Călin Hinţea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj, cel care a organizat vizita a ţinut să precizeze rolul primordial pe care centrul universitar UBB din Reşiţa, îl are în strategia de atragere de investitori şi de dezvoltare al regiunii.

Decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), cel care a organizat și condus delegația clujeană din care au făcut parte și reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, a subliniat rolul primordial pe care instituția de învățământ superior din capitala Banatului de Munte, Centrul Universitar UBB din Reșița, îl are în strategia de atragere de investitori și de dezvoltare al regiunii.

Firme de top din domeniul IT, reprezentate la nivelul managementului de vârf, au încurajat venirea tinerilor pentru a se forma la Reșița, cu accent pe domeniul IT, creând premisele de a dezvolta inițiativa antreprenorială în sectorul tehnologiilor de vârf.

Tradiția și ancorarea învățământului superior reșițean într-un parteneriat activ cu mediul socio-economic precum și implicarea activă în comunitate, au fost prezentate oaspeților de directorul Centrului Universitar UBB din Reșița și de conducerea Facultății de Inginerie.