[FOTO-VIDEO] Pompierii civili şi-au testat nivelul de pregătire

445

Pe stadionul „Mircea Chivu” din Reşiţa a avut loc, astăzi, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și al Primăriei Reșița. Echipele serviciilor voluntare şi private participante şi-au testat nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie pe linia situaţiilor de urgenţă în cadrul celor trei probe: Pista cu obstacole pe 100 m, Ștafeta 4×100 m şi Dispozitivul de intervenţie.

Şeful Serviciului Prevenire de la ISU Semenic, lt col Aurelian Miloş spune că nu toţi participanţii au intrat în concurs.

„Din păcate nu am putut valida decât 3 echipaje la SVSU-uri şi 3 la SPSU-uri. Restul echipajelor au fost incomplete. Etapa interjudeţeană a concursului va avea loc în luna iulie, la Caransebeş”.

Competiţia de astăzi a fost câştigată de echipajele SVSU Bocşa şi SPSU TMK Reşiţa. Ele vor reprezenta judeţul Caraş-Severin la faza interjudeţeană de luna viitoare.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă vizează dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi cele private, precum şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.