Sculptorul Constantin Lucaci va avea o statuie în centrul civic al municipiului Reşiţa. Primăria a demarat un concurs de idei pentru realizarea și amplasarea unei statui a maestrului în vecinătatea fântânii cinetică.

Zilele acestea au sosit cele 8 soluții propuse de artiștii participanți. Urmează execuția machetelor la scara de 1:4 pentru fiecare propunere, după care un juriu avizat va alege câștigătorul. Mulțumim pe această cale tuturor artiștilor participanți și le urăm succes!

Câştigătorul va fi anunţat în 15 decembrie, iar statuia are termen de finalizare 30 aprilie 2021, urmând să fie dezvelită în 5 mai 2021.

Concursul de creaţie plastic a fost lansat în 2019, pentru a comemora 5 de ani de când a trecut în neființă marele sculptor Constantin Lucaci și 35 de ani de când a realizat fântâna cinetică din centrul civic, obiectiv devenit peste ani una din emblemele orașului și un punct de interes pentru toți cei care ne vizitează. 

video credit: Muzeul Cineastului Amator

Fântâna cinetică este  cea mai frumoasă „simfonie lichidă” din cele nouă fântâni monumentale realizate de maestrul luminii în mai multe orașe din România: Constanța (1971), Drobeta Turnu Severin (1979), Vaslui (1981), Reșița (1984), Brăila, cu o cascadă de trei fântâni (1988-1992), Giurgiu (2000), Alba lulia (2007).

foto credit: Aurel Sandulescu

Citeşte şi: Muzeul de locomotive şi fântâna cinetică din Reşiţa – exemple de frumuseţe şi creaţie tehnică