[FOTO-VIDEO] Jandarmii au restabilit ordinea, în aplauzele a sute de persoane

Jandarmii cărășeni au primit astăzi oaspeți. Sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,General de brigadă Vasile Zorzor” şi-a deschis porţile la propriu, pentru a-i primi pe toţi cei care au dorit să afle mai multe despre activitatea celor care au ca misiune principală apărarea ordinii şi liniştii publice.

A fost simulată o misiune de restabilire a ordinii şi au fost anihilate mai multe persoane care au atacat un transport de valori. Au fost folosite arme, cătuşe şi chiar forţa pentru că cei implicaţi au refuzat să se supună somaţilor verbale. Inclusiv câinii de serviciu şi-au făcut datoria, spre deliciul publicului, format în special din copii. Jandarmii montani le-au arătat celor prezenţi că înălţimile nu au limite şi au coborât în rapel de pe clădirea inspectoratului.

Tot astăzi, cei interesaţi s-au documentat cu privire la oferta de şcolarizare în instituţiile militare de învăţământ care pregătesc ofiţeri, maiştrii militari şi subofiţeri jandarmi.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca cei 167 de ani de la întemeierea Jandarmeriei. Ziua armei este sărbătorită de jandarmi în 3 aprilie.

(Sebastian Dragomir)