[FOTO-VIDEO] Focuri de armă şi urmărire ca-n filme la Reşiţa

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Gl. bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin şi-a deschis porţile pentru sute de copii, cu prilejul programului „scoala altfel”. Jandarmii au pregătit un program complex, care i-a încântat pe elevi, dar şi pe însoţitorii acestora. De altfel, conducerea inspectoratului a promis că va deschide porţile unităţii militare, pentru că nu a făcut-o de Ziua Jandarmeriei. Inspectorul şef, colonelul Adrian Bâcleşan, a spus că prin astfel de activităţi se doreşte ca jandarmeria să vină cât mai aproape de cetăţeni.

„Vor fi executate exerciţii demonstrative, specifice misiunilor pe care le desfăşoară jandarmii, precum şi exerciţii cu câinii de serviciu. Avem, de asemenea, standuri în care se prezintă tehnica din dotarea subunităților inspectoratului, materiale de intervenţie şi de comunicaţii, materiale ce sunt folosite de jandarmi în misiunile încredinţate”.

 

Porţile au fost deschise tuturor celor care au dorit să cunoască tainele meseriei de jandarm dar în mod deosebit copiilor şi elevilor:

 

Apreciate de publicul numeros au fost şi exerciţiile executate de Jandarmii montani, care au făcut coborări în rapel de pe clădirea inspectoratului, dar şi tiroliană.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles