[FOTO/VIDEO] Comoară descoperită la Cenad

aur 1 (3)

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au descoperit ascunse în autoturismul unor timişoreni, 800 de monede din aur de 24 de karate. Doi bărbaţi în vârstă de 22, respectiv de 65 de ani se întorceau din Austria şi nu au declarat introducerea în ţară a metalului preţios. Poliţiştii însă au descoperit comoara, în greutate totală de peste 11 kilograme, ascunsă sub capotă şi în bordul vehiculului. Cele 800 de monede din aur, inscripţionate Franz Josef 1915, au fost predate Trezoreriei Statului. Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cei doi bărbaţi călătoreau într-un autoturism marca Volkswagen.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=C8gXQ7WTtEA&feature=youtu.be[/youtube]

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Leş, ne-a declarat: „Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi a bagajelor celor doi bărbaţi, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse, 800 monede de metal de culoare galbenă, inscripţionate Franz Josef, 1915. Monedele au fost trimise spre expertizare specialiştilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Direcţia Metale şi Pietre Preţioase care, în urma expertizei preliminare, au stabilit că piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate. Faţă de cele constatate cei doi bărbaţi au declarat că monedele aparţin unor rude din Austria care i-au rugat să le transporte în România. O singură monedă inscripţionată Franz Josef 1915 se vinde pe piaţa neagră cu peste 500 de euro. Sebastian Dragomir a aflat amănunte despre acest caz de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş:

 Cele 800 de monede, în greutate totală de 11,167 kg au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizării detaliate, urmând ca în funcţie de rezultatul acesteia să fie stabilită încadrarea juridică a faptei. Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale”. (Sebastian Dragomir)

foto: ITPF Timişoara

De același autor

Related Articles